General

Visita de l’autora de ‘El camí del Bandama Vermell’

El dimarts 18 de juny a les 18h, a la biblioteca Can Sant Joan tindrem el plaer de comptar amb la presència de l’escriptora Alícia Gili, autora del llibre “El camí del Bandama Vermell”, escrit conjuntament amb la Sílvia Romero. Mereixedor del Premi Columna Jove 2010, la història tracta la problemàtica dels nens soldats. Una realitat molt dura però que tothom hauria de conèixer, tal i com va fer la mateixa autora. Va documentar el seu relat treballant en un projecte sobre nens soldats amb la Fundació Akwaba de Costa d’Ivori entre el 2007 i 2010. Fruit d’aquesta experiència va enregistrar alguns vídeos i fotografies que projectarem al llarg de la xerrada.


La seva visita s’emmarca dins la celebració de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil a Montcada durant l’any 2019 i està oberta a tot el públic a partir de 12 anys.

Alícia Gili Abad (Terrassa 14 de maig 1966) és una escriptora catalana. Ha escrit principalment novel·les, incloent novel·la, novel·la fantàstica i juvenil, però també conte, Ha guanyat diversos premis literaris, entre els quals destaquen el Premi de Narrativa juvenil Premi Columna Jove. Alícia Gili és Medievalista especialitzada en Història d’Àfrica i ha publicat articles relacionats amb la temàtica africanista.

La seva primera novel·la, Iskander, un viatge a la màgia dels llibres (Premi Ciutat de Lleida 2006) va ser publicada al 2008 i al 2010 va sortit la seva segona novel·la, Premi Columna Jove: El camí del Bandama Vermell sobre els nens soldats a Costa d’Ivori, ambdues amb coautoria de Sílvia Romero Olea. El seu darrer llibre, en llengua castellana, i amb coautoria amb Carlos Castro és El camino de los ancestros.

En el 2018 ha publicat una novel·la jove, de nou en tàndem amb Sílvia Romero i Olea, El donyet perdut d’Edicions Secc.


Animeu-vos a participar en una xerrada que no us deixarà indiferents.