General

‘Construccions­ identitàries, famílies trans’

El 21 d’octubre se celebra el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, una efemèride molt recent ja que fins al 2018 l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no va treure la transsexualitat del catàleg de malalties mentals per passar a formar part del llistat de comportaments sexuals.

L’Ajuntament celebra la data amb diverses propostes que tenen per objectiu la defensa del dret de totes les persones a viure una sexualitat, identitat i expressió de gènere lliures de discriminacions. 

La Biblioteca Elisenda acollirà des d’aquest dijous 15 d’octubre i fins al 13 de novembre l’exposició ‘Construccions­ identitàries, famílies trans’ de la fotògrafa Mar C. Llop. La mostra està formada per imatges de famílies acompanyades d’uns textos on es destaca el vincle de cada persona amb l’ésser trans.

Portada del llibre

L’autora ja va presentar fa dos anys a Montcada el llibre ‘Construccions­ identitàries’, on recull, a partir de la seva pròpia experiència de trànsit, els pensaments, sentiments i processos corporals d’una cinquantena de persones transgènere i les seves famílies. Aquest llibre el tenim a la biblioteca i el podeu agafar en préstec.

A més, si voleu conèixer una mica millor a l’autora del llibre i de l’exposició, la nostra companya Anabel Torres va conversar amb ella per Instagram Live durant el confinament. Podeu recuperar la conversa al canal youtube de les biblioteques. Ens va explicar coses molt interessants!

L’acte central de l’Octubre trans serà una xerrada sobre la diversitat del fet trans, el 24 d’octubre al parc de l’Antiga Cerveseria (11.30h). Hi ha prevista la intervenció d’Eloi Martín, activista trans, i de Tina Recio, del projecte I-Vaginàrium.