General

Feliç aniversari biblioteca Elisenda!

Ahir, 28 de març, la biblioteca Elisenda va fer 10 anys. Ho vam celebrar amb una cercavila, amb els castellers de Montcada, amb un espectacle teatral a càrrec de Eugenia González La Rosa i amb tots els usuaris i usuàries que es van apropar a gaudir de a festa.

La directora de la biblioteca, la Gisela Ruiz va adreçar aquestes paraules als assistents que volem compartir amb tots vosaltres:

“Ray Bradbury, l’any 2002, explicava en una entrevista quina era la seva relació amb les biblioteques. Les seves paraules em van impactar profundament perquè donaven sentit a la feina que diàriament fem des de les biblioteques públiques. A preguntes de Brendan Dowling, Bradbury va respondre:

“Sóc un addicte a les biblioteques. Em vaig descobrir a mi mateix en una biblioteca. Em vaig trobar amb mi mateix en una biblioteca. Abans d’enamorar-me de les biblioteques, només era un noi de sis anys. La biblioteca va alimentar totes les meves curiositats, des dels dinosaures fins a l’Antic Egipte. Quan em vaig graduar a l’institut, l’any 1938, vaig començar a anar a la biblioteca tres vespres per setmana. Hi vaig anar cada setmana durant gairebé deu anys i, finalment, l’any 1947 em vaig adonar que havia completat la meva formació. M’havia graduat en “BIBLIOTECA” amb vint-i-set anys i havia descobert que la biblioteca és l’escola de debò”.

I és que les biblioteques són molt més que magatzems de llibres on anar-hi a estudiar i fer silenci. Les biblioteques són veritables àgores de coneixement on tot pot passar, on tot és possible. Són els serveis més democràtics i igualitaris que existeixen i hi podem anar a aprendre, compartir, ensenyar, discutir, gaudir, plorar, riure… Les biblioteques ens permeten desenvolupar-nos com a persones a través de la lectura, la cultura i el coneixement.

Avui fa 10 anys que es va inaugurar la Biblioteca Elisenda que s’ha anat omplint de vida i ànima gràcies als usuaris que hi veniu a gaudir de la lectura, a aprendre, a compartir moments en família, a quedar amb els amics, a estudiar…, i amb l’amor que hi ha posat cadascuna de les persones que hi ha treballat i que hi treballen. Tenim la sort que avui ens acompanya la Núria Camps, la bibliotecària de Montcada que va capitanejar la creació de la biblioteca. Gràcies per venir, Núria.

De part de tot l’equip de la biblioteca, desitgem que continueu venint, que feu vostra la biblioteca i que ens feu créixer amb les vostres aportacions i les vostres inquietuds per construir plegats els propers 10, 20 o 50 anys!”