JITSI MEET

JITSI MEET

  1. Què és Jitsi Meet?

Jitsi Meet és un servei de videoconferències grupals sense límit de participants i de codi obert. Es tracta d’una eina totalment gratuïta que no cal que et descarreguis a l’ordinador (si al mòbil), i tampoc cal que et registris per poder utilitzar-la.

  1. Com fer servir Jitsi Meet des de l’ordinador

Per utilitzar Jisti Meet des de qualsevol ordinador, has d’anar a la web https://meet.jit.si/

A la web només has d’escriure un nom de sala i fer clic al botó GO. Si el nom correspon a una sala que ja existeix, t’uniràs automàticament a ella; si no hi ha cap sala amb aquest nom, la crearàs automàticament i t’uniràs a ella.

Abans d’unir-te a la sala, la web et demanara permisos per utilitzar el vídeo i àudio del teu ordinador.

Si no ho fa, has de fer clic a la següent icona de la barra URL.

Quan s’inicii la videoconferència, la pantalla estarà dividida en quatre blocs d’opcions que permeten gestionar la teva videoconferència:

Bloc 1. Permet compartir el teu escriptori, aixecar la mà i obrir el xat.

Bloc 2. Activar/Desactivar micròfon i càmera. Penjar i tancar la videoconferència.

Bloc 3. Canviar vista de pantalla, obtenir informació de l’enllaç, número de reunió i posar contrasenya, i un botó de tres punts que obre altres opcions.

Bloc 4. Permet veure la qualitat de la càmera i posar-te un nom d’usuari.

Les opcions més importants són les del bloc 3, concretament la d’obtenir informació. Aquí pots veure els mètodes d’accés a la teva videoconferència i afegir una contrasenya perquè no hi hagi intrusos. 

Per afegir participants, només els hi has d’enviar l’enllaç de la teva videoconferència o el nom de la sala.

Cada participant haurà d’introduir l’enllaç a un navegador web o el nom de la sala a la web https://meet.jit.si/  (i si cal, la contrasenya).

  1. Com fer servir Jitsi Meet des del dispositiu mòbil 
  2. Per utilitzar Jisti Meet des de qualsevol dispositiu mòbil, cal que et descarreguis i instal·lis l’aplicació des del Google Play o App Store.

A l’aplicació només has d’escriure un nom de sala i tocar el botó CREAR/UNIRSE. Si el nom correspon a una sala que ja existeix, t’uniràs automàticament a ella; si no hi ha cap sala amb aquest nom, la crearàs automàticament i t’uniràs a ella.

Abans d’unir-te a la sala, l’aplicació et demanarà permisos per utilitzar el vídeo i àudio del teu dispositiu.

Quan s’inicii la videoconferència, pots crear una contrasenya per evitar intrusos. Per fer-ho, has de tocar la icona dels tres punts, More options i Agregar reunión contraseña.

Un cop creada la contrasenya, ja pots convidar als participants, tocant la icona Invite others, mitjançant correu o altres aplicacions de missatgeria instantània.

Cada participant haurà d’introduir l’enllaç (i la contrasenya) a un navegador web o dispositiu mòbil per accedir a la teva videoconferència.