General

Jornada sobre noves narratives il·lustrades

A Montcada celebrem l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil i el dissabte 23 de febrer farem una Fira del Llibre Infantil i Juvenil.
En aquest context, estem organitzant una jornada professional adreçada a bibliotecaris, mestres, educadors, narradors, autors i gent del món del llibre i la promoció de la lectura entre infants i joves en general. Tots els detalls d’aquesta jornada es poden trobar en aquest enllaç.

En què consistirà?
La jornada professional «Noves narratives il·lustrades: el camí entre l’àlbum i els llibres il·lustrats de no-ficció» és un conjunt de conferències per reflexionar sobre l’evolució dels àlbums i llibres il·lustrats per a infants. Actualment, ens trobem en un moment editorial i creatiu en què la il·lustració ha traspassat la barrera de la ficció i s’ha introduït en un àmbit que no li era propi: la no-ficció. Els il·lustradors de l’àmbit de la ficció, acostumats a crear narracions amb les seves imatges, han començat a explorar els llibres de coneixements i a proposar només maneres de narrar la realitat. La frontera entre l’àlbum i el llibre de coneixements il·lustrat s’ha començat a esborrar i comença a ser habitual confondre un gènere amb l’altre. Quins són els límits de l’àlbum? Què és ficció i què són coneixements? Quines aportacions estan fent els il·lustradors? Com afronta el lector aquestes noves narratives? Què ha de conèixer el professional per poder fer una bona mediació? Aquests són alguns dels interrogants que serveixen de punt de partida per a la jornada i que intentarem resoldre amb l’aportació dels experts convidats.


Qui vindrà?
Martin Salisbury, Teresa Duran, Ana G. Lartitegui, Alexis Deacon.


Quin serà el programa?
El podeu consultar en aquest enllaç.


Quin preu té?
Aquesta jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia per reservar plaça.

DATES: 23 de febrer de 2019
HORARI: 9:30 a 14h
LLOC:
Auditori Municipal
Pl. de l’Església 12
08110 Montcada i Reixac