A les biblioteques de Montcada acollim diferents activitats adreçades a tots els públics. Tenim activitats clàssiques que fem durant tot l’any, com ara els clubs de lectura o les hores dels contes. Però també d’altres puntuals que organitzem amb coordinació amb diferents regidories de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, com per exemple, per commemorar el Dia de la Llengua Materna, Sant Jordi o la Festa Major, entre moltes altres.

A més, oferim activitats durant tot l’any que treballem amb associacions del municipi, escoles bressol i de primària, instituts…

Les biblioteques de Montcada i Reixac som espais oberts, dinàmics i amb un equip de professionals amb molta empenta i moltes ganes!

Aquestes són algunes de les activitats que fem periòdicament a les biblioteques:

Hores del conte.  infantil

El plaer de la lectura s’encomana a través de l’oralitat. Per aquest motiu, les hores del conte són una de les activitats que fem amb més cura i amor.

Tenim:

CONTES A CAU D’ORELLA. Una hora delconte de petit format per gaudir en família. Cada dimecres a càrrec de personal de les biblioteques. A la Biblioteca Elisenda de Montcada.

HORA DEL CONTE. Contes a càrrec de personal extern a les biblioteques, puntualment al llarg de l’any. A la Biblioteca Elisenda i a la Biblioteca Can Sant Joan.

30 MINUTS DE CONTES. Un dimarts al mes a càrrec de personal de les biblioteques. A la Biblioteca Can Sant Joan.

CANTA’M UN CONTE. Un dilluns al mes, fem contes i cançons pels més petits entre 0 i 3 anys, i les seves famílies. A la Biblioteca Elisenda de Montcada.

HORA DEL CONTE MENUTS. Sessió de conta contes a càrrec de personal extern a les biblioteques per als infants fins a 3 anys. A la Biblioteca Elisenda de Montcada.

Qui és…? Infantil

Sabeu qui és la Suzy Lee? I l’Anthony Browne o  l’Eric Carle? Per aquelles famílies exploradores que vulgueu descobrir autors nous i les seves obres, Qui és…? obre un món màgic  al seu univers particular. Aquesta activitat s’ofereix a la biblioteca Elisenda de Montcada.

Bibliolab. Infantil i juvenil

BiblioLab és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Hi ha bibliolabs de moltes menes: d’arts plàstiques, de ciència, de robòtica, d’escriptura… Quin és el teu preferit?

Tallers. Infantil

Al llarg de l’any a les dues biblioteques del municipi es programen tallers per a infants de diferents edats. Els tallers, d’entre 1 i 2 hores de durada, són de temàtica diversa, com ara, de manualitats, de ciència, de lectura, etc.

Exposicions. Tots els públics

Les diferents sales de les biblioteques acullen exposicions de llibres amb temàtiques diverses i d’interès pels nostres usuaris. Exposicions sobre autors, cinema, manualitats, art, efemèrides i celebracions i molts altres temes.

Club de lectura

En tenim quatre clubs de lectura a les biblioteques de Montcada i Reixac: club de lectura de novel·la, club de lectura de teatre, club de lectura fàcil i club de lectura jove.

A tots ells us convidem a parlar sobre llibres i literatura.  Les tertúlies estan conduïdes per una moderadora que s’encarrega d’obrir el diàleg i aportar informació d’interès sobre l’obra.

Presentacions de llibres i xerrades

Al llarg de l’any fem presentacions de diferents llibres a càrrec dels seus autors/es i xerrades de diferents tipus. Moltes d’aquestes activitats les fem en col·laboració amb entitats del municipi o amb Institucions com la Institució de les Lletres Catalanes.