Visites escolars

Durant el curs escolar rebem la visita de molts alumnes de les escoles de Montcada i Reixac. Tant la biblioteca Elisenda com la de Can Sant Joan, oferim aquest tipus de visites:

 INFANTIL I PRIMÀRIA

Escoles bressol. Els nens i nenes de diferents escoles bressol visiten periòdicament la biblioteca; familiaritzant-se amb l’equipament i gaudint d’un conta contes adaptat a la seva edat. Aquesta activitat dura 30 minuts i és a càrrec del personal de la biblioteca.

Coneix la biblioteca. Molts alumnes d’infantil i primària venen a conèixer la biblioteca. Els expliquem com funciona el préstec, quins serveis tenim i els hi oferim, els mostrem l’espai, etc. de manera divertida i amena. Si voleu coneixer en detall el funcionament de les visites, teniu tota la informació a continuació.

Club de lectura. Al llarg del curs escolar passen per les biblioteques molts infants per agafar un llibre que han de llegir-se a classe. Posteriorment, fem un club de lectura amb ells. Aquesta activitat la fa personal de la biblioteca i en ocasions també comptem amb la presència de l’autor/a o l’il·lustrador/a del llibre que s’acaben de llegir.

visita escolar 2

Classe a la biblioteca. Els alumnes venen a conèixer la biblioteca i fer una classe regular a la sala Infantil d’Elisenda o Can Sant Joan. El propòsit d’aquesta activitat és que els alumnes facin servir el material de la biblioteca pel seu aprenentatge a través de la consulta a diferents fons d’informació.

SECUNDÀRIA

Crèdit de síntesis. Aquesta proposta té com a objectiu facilitar als alumnes materials adients sobre la temàtica del seu crèdit de síntesis. Vol capacitar-los per a que siguin autosuficients en la recerca d’informació tant a la biblioteca com per Internet.

BATXILLERAT

Treball de recerca. Els joves dels diferents instituts visiten durant el curs la biblioteca Elisenda per rebre ajuda i assessorament en la redacció del seu treball de recerca. Els hi expliquem on poden trobar document, com citar una font correctament, etc.

‘Debat a Bat’. Durant el curs 2017-2018, Elisenda de Montcada va estar un dels 12 equipaments de la Xarxa de Biblioteques Municipals seleccionat per participar al projecte ‘Debat a Bat’, una iniciativa que té com a objectius desenvolupar el pensament crític dels joves i posar al seu abast els àlbums il·lustrats i noves formes de lectura i escriptura. Més informació.

IMG_20180124_125920