A les Biblioteques de Montcada treballem un equip de persones de diferents perfils: especialistes en literatura infantil i juvenil, apassionats del món del còmic i del cinema, grans coneixedors del món de la novel·la i la poesia, etc.

Volem coneixe’t i que ens coneguis. Contacta amb nosaltres sempre que ho necessitis. Estem per ajudar-te!

Biblioteca Elisenda de Montcada

ALEIX BUSQUETS, bibliotecari (busquetsea@diba.cat)

Més de ciències que de lletres, de rebot vaig començar al món de les biblioteques i, sense adonar-me’n, ja ha passat més d’una dècada! Aquest món i tot el que ofereix em va atrapar (i continua atrapant-me!). Començant a Sabadell al 2005 i acabant a Mataró, durant anys he voltat una mica, fins arribar aquí, com a bibliotecari, al 2019.

Qualsevol cosa que necessiteu, ja sabeu! I recordeu, no tot és literatura a les biblioteques, les ciències també existeixen!

CARLA CANONGIA, bibliotecària i documentalista. (canongiadc@diba.cat)

Vaig estudiar Biblioteconomia i documentació, i després de la carrera vaig anar a parar a les biblioteques universitàries, l’any 2010 vaig entrar a treballar a la Biblioteca d’Esparreguera i allí vaig ser directora fins l’any 2022. Ara estic substituint a la Gisela.

Sóc una apassionada dels llibres i sobretot de la literatura infantil.

LAURA EXPÓSITO, auxiliar de biblioteca (expositoll@diba.cat)

De formació geògrafa i bibliotecària. Treballo a les Biblioteques de Montcada des de l’any 2004 (amb un petit parèntesi en què vaig treballar a la de Montornès). Vaig conèixer les biblioteques “per dins” gràcies a una beca a l’Hemeroteca de la UAB. Llavors, el meu rumb geogràfic, va fer un gir d’uns quants graus i vaig voler treballar en una biblioteca.

Gaudeixo molt de la meva feina. Algunes de les coses que més m’agraden són ajudar a trobar un bon conte per a cada infant, ajudar les famílies a cercar la informació que necessiten i acompanyar les escoles que ens visiten. Principalment, em trobareu a la sala infantil pels matins. Ah!! Els dissabtes, espero gaudir molt del club de lectura infantil que encetem enguany, no hi falteu!!

GEMMA GIL, auxiliar de biblioteca (gillgm@diba.cat)

Acabaré la meva vida professional treballant a la biblioteca, crec… No era el que m’havia imaginat, però és que la vida dóna moltes voltes. Amb això no vull dir que m’hi estigui malament, ans el contrari, és el lloc de treball on m’he sentit millor. M’he enganxat als llibres com una paparra i en gaudeixo moltíssim de les seves lectures.

JOAN LLUÍS GIMÉNEZ, auxiliar de biblioteca (gimenezpj@diba.cat)

Tot i que fa una mica més de dues dècades que treballo en el món bibliotecari, vaig venir a les Biblioteques de Montcada el 2008. De fet, he passat per les tres biblioteques que hi ha hagut al municipi els últims 10 anys: primer a la del carrer Montiu, després a Elisenda de Montcada  i també una temporada a Can Sant Joan.

Des de ben jove he sigut un apassionat dels còmics, de la música, del cinema, de la novel·la històrica i de la policíaca. Treballar a les biblioteques i poder encomanar el gust per la lectura, tot recomenant-vos llibres, pel·lícules o un bon disc és, per a mi, tot un plaer.

A la Biblioteca Elisenda porto la coordinació del Club de Lectura Llegir el teatre.

Quan busqueu lectures apassionants i bones intrigues, pregunteu-me i segur que us trobo un bon llibre o una bona pel·lícula!

REGINA HIDALGO, ajudant de serveis (hidalgorr@diba.cat)

Sóc afortunada per treballar a la biblioteca; tot i que va ser una mica per casualitat ja que mai no m’ho havia plantejat. Ara em sento com a casa, molt realitzada laboralment.

És un entorn que em fa sentir molt viva: llibres, revistes, pel·lícules, premsa, els companys… Tot és tan enriquidor! Sense oblidar-me de vosaltres els usuaris que dia a dia, veniu a compartir amb nosaltres aquest espai. Dins de les meves tasques està la d’ordenació de llibres i revistes, ho faig molt gustosament!

Al passar tanta informació per les meves mans, m’he aficionat a les receptes de cuina. Aquí a la biblioteca en tenim un munt. Quan és el meu aniversari, sorprenc als meus companys amb elaboracions fetes a partir d’aquestes receptes, i jo crec que se’n llepen els dits.

Quan sóc fora de la biblioteca, omplo l’espai de temps que em queda amb llargues caminades per l’entorn del municipi. Gaudeixo molt de la natura i les plantes (cuido meticulosament totes les que veieu a la biblioteca); i tinc especial sensibilitat pels animals, en especial pels gats que conec prou bé, ja que a casa en tinc tres.

ROBERTO MELGOSA, auxiliar de biblioteca (melgosafr@diba.cat)

Em trobareu a la planta baixa de la biblioteca, allà on són les novel·les, la poesia, els cursos d’idiomes, la música, el cinema o els llibres de coneixements.
Si el títol que busqueu no el tenim, m’ho dieu i el podem demanar a una altra biblioteca.
Si voleu una sala per estudiar o connectar-vos a internet, també us puc ajudar.
I si el que necessiteu és informació de Montcada, anirem a dalt, a la secció de Col·lecció Local, i mirarem tot el que tenim del nostre poble i la nostra gent.

Vinga, veniu i digueu-me en què us puc ajudar!

INMA RODRÍGUEZ, auxiliar de biblioteca (rodriguezbcn@diba.cat)

Hola sóc la Inma, tècnica auxiliar a la Biblioteca Can Sant Joan. Quan era petita i la meva mare anava a la ciutat, sempre em preguntava “Inma, què vols que et porti?”. Jo sempre responia el mateix “Mama, un llibre”.

De petita ja devorava tot tipus de llibres, contes, revistes, llibres de coneixement, novel·les infantils, diaris… moltes vegades perdia la noció del temps amb la lectura.

M’encanta fer manualitats, dibuixar, pintar, etc., així que vaig estudiar Disseny d’Interiors. Aquesta va ser la meva professió durant molts anys. Però la vida dona moltes voltes i amb la crisi econòmica vaig estar a l’atur durant molt temps i vaig fer un canvi de 360 graus a la meva vida professional. Gràcies a un pla ocupacional vaig descobrir les biblioteques per dintre, i vaig pensar “ ja sé què vull fer quan sigui gran”!!!

M’agrada tenir aquest contacte tan proper amb els usuaris. A la sala infantil estic a la meva salsa, gaudeixo molt preparant les activitats infantils i fent-les amb els nens i nenes. Tots els dies m’ensenyen alguna cosa nova i jo creixo i aprenc igual que ho fan ells.

GISELA RUIZ, directora (ruizcg@diba.cat)

Sóc una bibliotecària vocacional, tot i que mai m’hagués imaginat que acabaria en una biblioteca, i em confesso amant de la lectura. Treballo de directora a la Biblioteca Elisenda de Montcada des del 2017 i coordino la xarxa de biblioteques municipals de Montcada i Reixac. Durant 6 anys he treballat a la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa on m’he especialitzat en infants i joves i porto aquell petit paradís dins meu. No sé què faria sense l’Elmer, l’Olivia, en Max, en Peter Pan, la Matilda o en John Silver!

Una curiositat? Vaig estudiar Medicina i espero poder fer recerca en la neurociència de la lectura aviat!

ANA TORRES, auxiliar de biblioteca (torresban@diba.cat)

Vaig estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i després de voltar per diferents departaments de Comunicació, vaig arribar gairebé per casualitat a la biblioteca de Can Sant Joan, el juny de 2016. Diuen que els bebès porten un pa sota el braç, el meu, en canvi, em va portar llibres i un món apassionant que estic descobrint per dins poc a poc; el de les biblioteques. Quina sort he tingut!

Em podreu trobar a cavall entre la biblioteca Elisenda de Montcada i Can Sant Joan, principalment als matins. Sóc una de les persones que acostuma a estar al darrera del taulell de préstec a Elisenda i també al darrera de Twitter, Facebook, Instagram, aquest bloc… i totes les eines de comunicació que volem posar en marxa!

Combinar la meva passió per la Comunicació amb la meva passió per la cultura,  la lectura i la cohesió social, és pràcticament un somni fet realitat.

PAULINA VALIENTE, auxiliar de biblioteca (valientevp@diba.cat)

Quan era nena anava totes les setmanes a la biblioteca i escollia un llibre. Els caps de setmana, a l’estiu, llegia molt . Devorava els llibres.

Casualment quant vaig acabar el Batxillerat una de les meves opcions personals era la d’estudiar Biblioteconomia. No va ser possible, la meva vida va anar cap un altre cantó.
I després d’un temps, com si estigués predestinada, vaig començar a treballar en el món de les biblioteques públiques, primer a Badalona, a la Central Urbana Can Casacuberta. Més endavant a la biblioteca Xavier Soto de Llefià de Badalona, i ara a la Biblioteca Elisenda de Montcada.

La Biblioteca m’ha enriquit com a persona i m’ha permès d’ adquirir coneixements.
Per a mi la Biblioteca és:

– Un espai de desenvolupament interior, de reflexió i de creixement.
– Un laboratori d’aprenentatge, amb secrets guardats dins dels llibres, esperant a ser descoberts
– Un lloc màgic infinit on pots passar hores i hores sense adonar-te que passa el temps.

M’agrada molt l’aventura de la Biblioteca, sempre amb tasques per desenvolupar i per emocionar, amb ganes de crear lligams, de creativitat, la biblioteca està viva. Crec que la biblioteca és una eina important per canviar el món; i a qui no li agradaria
canviar –ho???

No obstant, crec que el món és del qui gosen de fer el salt? I tu? Ho vols fer… Doncs vine’t a la biblioteca. T’esperem!!!

Biblioteca Can Sant Joan

JULIA ALONSO, auxiliar de biblioteca (alonsonjl@diba.cat)

Sempre he volgut estar a prop de la cultura, l’art i els llibres.

Vaig estudiar art i disseny i ara compagino el treball d’auxiliar amb tasques de professora de plàstica. Mai vaig pensar que treballaria en una biblioteca, però hi estic molt a gust i tinc prop meu tot allò que m’estimo. També soc una enamorada de la ciència-ficció, els còmics i, perquè no, dels meravellosos llibres que tenim a infantil.

A la biblioteca, m’encarrego de gran part de la màgica i invisible logística que manté els llibres en moviment; organitzo, endreço i recullo, decoro, faig cartells i dono informacions; sobretot prenc cura que tothom estigui còmode i rebi l’ajuda necessària, cosa que em fa molt feliç.

DENA CORDERO, directora (corderosa@diba.cat)

Quan era petita, a casa teníem una paret amb una prestatgeria plena de llibres del meu pare. Ell llegia molt. Un estiu vaig començar a fer una fitxa per a cadascun dels llibres. Va ser el meu primer intent d’esdevenir bibliotecària. Malgrat això, el meu perfil no és el de bibliotecària pròpiament. Qui em conegui, estarà d’acord amb mi.

Però em vaig fer bibliotecària perquè m’encanta el concepte “llibre”. Pensar que dins d’aquell objecte inert hi ha una història que em permet viure una altra vida; o uns coneixements que jo no hagués sigut capaç d’aconseguir… I mil coses més. Però per sobre de tot, sóc bibliotecària perquè m’agrada ajudar a les persones i perquè (vull pensar que) amb la meva feina col·laboro a fer del lloc on vivim un món una mica millor.

I crec en l’educació, en el sentit més ampli de la paraula.

ÁNGELES GARCÍA, conserge (garciadan@diba.cat)

M’agrada l’atenció al públic. Quan feia serveis socials, com a treballadora familiar, em dedicava a la cura dels altres. Malauradament, una lesió física no em va permetre continuar amb aquella tasca laboral. En canvi, vaig reubicar-me en el món bibliotecari. En concret, a la biblioteca ubicada al mateix carrer on vaig viure la meva infantesa.

He après a estimar més els llibres, i continuo seguint tenint tracte amb el públic: persones usuàries tant adults, com nens i nenes. Amb aquests últims, a més, gaudeixo fent tallers i ensenyant-los, de tant en tant, a fer murals i manualitats, un espai que oferim i que també els incentiva a llegir i a tenir creativitat.