El conjunt documental de les biblioteques de Montcada i Reixac conforma el fons únic de ciutat, accessible i consultable des de qualsevol biblioteca. Aquest conjunt documental és a l’abast de tothom per mitjà del préstec interbibliotecari municipal gratuït entre les dues biblioteques, i proporciona a la ciutadania eines per al seu desenvolupament cultural, professional i intel·lectual.

Les biblioteques de Montcada i Reixac posem a disposició dels usuaris i usuàries la informació de què disposem i les ofertes d’oci en diferents suports, per oferir un servei de qualitat tant al públic adult com a l’infantil, en els següents tipus:

– Llibres de ficció i de coneixements.
– Música en suport CD i llibres sonors.
– DVD i de ficció i no ficció.
– Publicacions periòdiques: revistes i diaris en paper, subscripcions electròniques.
– Recursos digitals: CD-ROM d’oci i coneixements, bases de dades electròniques, seleccions de webs, guies de lectura i recursos temàtics.

Fons especials i centres d’interès

Les biblioteques mantenim diferents fons especials i centres d’interès per tal de diversificar els fons, oferir valor afegit a cada biblioteca, fer més fàcil la cerca de documents als nostres usuaris quan es troben concentrats dins un centre d’interès, ja que si no es trobarien separats per la classificació, i adreçar-se a col·lectius d’usuaris més específics.

La biblioteca Elisenda disposa des de l’any 2016 del fons especial Feminismes i LGBTI d’acord amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Aquest fons es troba repartit en diferents suports per cadascuna de les seccions de la biblioteca, amb una icona que el diferencia de la resta de la col·lecció, és a dir, no té un espai propi diferenciat

També manté des de l’any 2009 el fons especialitzat del Parc de la Serralada de la Marina, que conté al voltant de 150 documents, incloent llibres, treballs d’investigació, material audiovisual, itineraris i contes sobre la Serralada de Marina, zona natural que discorre pels termes municipals de Montcada i Reixac, Badalona, Sant Fost de Campsentelles, Santa Coloma de Gramenet i Tiana.

Com a centres d’interès manté el de Món Laboral, que reuneix tot tipus de materials sobre cerca de feina, preparació d’oposicions, mercat de treball, psicologia laboral, gestió empresarial i emprenedoria; i el Racó de Famílies a la sala infantil.

La biblioteca Can Sant Joan treballa un fons especial de Novel·la Romàntica. Com a centres d’interès trobarem també en aquesta biblioteca el Racó de cuina, el fons d’Aprenentatge d’idiomes i un Racó de famílies.

Col·lecció local

La Col·lecció local està formada per tots aquells documents que tenen alguna relació amb la ciutat de Montcada i Reixac, així com també els llibres i audiovisuals els autors dels quals són montcadencs.

En formen part els llibres que fan referència a la ciutat o a personatges nascuts o vinculats a la nostra localitat.

Trobarem, en definitiva, els següents tipus de documents:

• La documentació general sobre Montcada i Reixac, generada per diferents persones i organismes.
• La documentació més concreta segons el districte de la biblioteca.
• Tota la informació referent a Montcada i Reixac, en diferents suports.
• Publicacions periòdiques locals.