Què és el Niu de Libres?

El Niu de Llibres és un Punt d’Intercanvi de Llibres de lliure accés que té com a finalitat de facilitar l’accés a la lectura i fomentar-la.

Com funciona?

Podeu agafar els llibres que us vingui de gust llegir; un cop els hagueu llegit, els podeu retornar per tal que una altra persona en pugui fer ús. Agafa – llegeix – retorna. Tingues cura dels llibres per tal que tinguin vida més enllà del teu ús.

Com puc aportar-hi llibres?

Si vols deixar llibres perquè formin part del projecte, porta’ls al Niu. S’hi accepten llibres en bon estat, sempre i quan no siguin diccionaris, enciclopèdies, manuals o de col·lecció. Els llibres són per a tothom, tingues en compte que els llibres han de respectar la diversitat cultural i de gènere, per tant, que no atemptin contra la llibertat de cap col·lectiu.

On son aquests Nius de Llibres?

Podeu trobar aquests Nius arreu del territori de Montcada i Reixac….

  • Niu de Llibres la Ribera: el Niu de la Ribera està ubicat a la parada d’autobusos del barri. El manteniment d’aquest niu el duu a terme la Biblioteca Elisenda de Montcada. En aquest cas, si voleu aportar-hi llibres i aquest és ple, els podeu deixar al Centre Cívic de la Ribera.
  • Niu de Llibres Torre dels Frares: aquest niu el trobareu a l’entorn del Parc de la Serralada de Marina, tot just a l’entrada del parc i de la Torre dels Frares. Es troba en un entorn natural i meravellós. L’ Associació Torre dels Frares- Can Vestit és qui s’encarrega de mantenir i gestionar aquest Niu. Si vols conèixer el projecte, aquest és el seu perfil a Instagram.
  • Niu de Llibres Montcada Centre: és el primer i únic niu que hi ha al centre del MiR. L’ Associació Montcada Centre Comerç, i en particular, la botiga Tot & Més, és qui s’encarrega de la gestió i el manteniment del Niu. El podeu trobar al Passeig Rocamora, 16.
  • Niu de Llibres la Unió de Mas Rampinyo: és el niu gestionat per La Unió de Mas Rampinyo, una entitat fundada l’any 1921. El Niu el trobareu a l’ Avinguda Catalunya 16, entre l’entrada a l’entitat i els bancs de l’estació d’autobusos, que es troben contigus a la façana.
  • Niu de Llibres el Bosc d’en Vilaró: és el niu cuidat i gestionat per l’Associació de Veïns del Bosc d’en Vilaró. El trobareu instal·lat al Parc Infantil Arrizabalaga. Apropeu-vos a intercanviar llibres amb els veïns i veïnes del barri!
  • Niu de Llibres Terra Nostra: és el niu cuidat i gestionat per l’ Associació de Veïns de Terra Nostra. El trobareu al bell mig de la plaça del Poble, entre la pista i el parc. Animeu-vos a visitar-lo!

Enquesta valoració Nius de Llibres

Participa! Què et sembla aquest projecte?