General

En marxa una nova edició del Petit Poeticae

Coincidint amb el cicle de poesia Poeticae, ja està en marxa la vuitena edició del concurs Petit Poeticae, adreçat a fomentar la lectura i l’escriptura de poesia entre la infància. Tots els nens i nenes que hi vulguin participar tenen temps fins al 26 d’abril de presentar els seus poemes a qualsevol de les dues biblioteques de Montcada i Reixac. La temàtica és lliure, tot i que enguany, en coincidir amb l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil, es valorarà que les creacions estiguin relacionades amb aquesta temàtica.

El 19 de març hi haurà un taller de poesia a la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32), a les 17.30 h. Cal inscripció prèvia. L’acte de lliurament de premis del certamen serà el 7 de maig, a l’Auditori Municipal.

Bases del concurs Petit Poeticae

Hi haurà una única convocatòria en la qual podran participar tots els nois i noies, nascuts entre 2012 i 2006 (ambdós inclosos) i que compleixin les bases següents.

1. S’establiran dues categories segons els anys de naixement:

Categoria A: Nascuts el 2012, 2011, 2010 i 2009

Categoria B: Nascuts el 2008, 2007 i 2006

2. Els poemes poden ser escrits en català o castellà, indistintament, mecanografiats o manuscrits, per una sola cara. El jurat pot desestimar el treball presentat si la lletra escrita a mà no és prou clara com per poder llegir el poema íntegrament.

3. El tema del poema i l’extensió és lliure. No obstant, amb motiu de l’Any de la Literatura Infantil i Juvenil, es valorarà positivament si el poema en fa referència, ja sigui a nivell de personatges de contes, situacions, temàtiques o versions.   

4. Els poemes han de ser originals i inèdits. Cada participant pot presentar un màxim de tres poemes.

5. Els participants poden optar entre presentar la seva obra en format paper o en format electrònic. La presentació dels poemes acompanyats d’un dibuix i/o imatge serà valorada positivament pel jurat.

6. En cas que la presentació es faci en paper, cada poema s’ha de presentar en fulls DIN A4, dins d’un sobre tancat, a l’exterior del qual s’ha d’especificar el nom del concurs i la categoria. Cada poema s’ha de presentar per separat, dins d’un sobre diferent. Al sobre hi ha d’haver el nom, cognoms, adreça, telèfon, any de naixement i edat de l’autor.

7. En cas que la presentació es faci per correu electrònic, caldrà enviar el poema en un arxiu que es pugui obrir fent servir un processador de text. El correu electrònic ha d’indicar, a l’assumpte, el nom del concurs i la categoria, i ha d’incorporar les dades següents: nom, cognoms, telèfon, adreça, any de naixement i edat de l’autor.

8. Els exemplars presentats no es retornaran.

TERMINI DE PRESENTACIÓ DELS TREBALLS

Divendres 26 d’abril de 2019. Els treballs es presentaran a qualsevol de les dues biblioteques públiques de Montcada i Reixac o a l’adreça de correu electrònic: b.montcada.em@diba.cat

PREMIS

S’escollirà un poema guanyador per a cadascuna de les categories. Els premis consistiran en lots de material escolar i llibres, valorats en 50€ cadascun.

El jurat podrà declarar deserts els premis si així ho creu convenient, o bé, destacar, amb un accèssit, algun altre poema i establir el premi que consideri adient, no superior als premiats.

JURAT

Un/dos membres de les Biblioteques Públiques de Montcada.

Un/dos membres de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

Un membre especialitzat del món de la literatura i la poesia.

VEREDICTE

El veredicte i lliurament de premis es farà públic el dimarts 7 de maig de 2019 a les 18 h., a l’Auditori Municipal. Al mateix temps, els poemes premiats es penjaran al bloc de les Biblioteques de Montcada i també al Facebook i a la web de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

LLIURAMENT DELS TREBALLS

Biblioteca Pública  “Elisenda de Montcada” (c. Tarragona, 32). Tel. 93 492 59 59

Biblioteca Pública Can Sant Joan (c. Turó, 45). Tel. 935 75 19 01

En l’horari habitual de les biblioteques.

Per correu electrònic, a l’adreça b.montcada.em@diba.cat