La xerrada “Internet també menteix! 10 propostes familiars per a que infants i joves qüestionin tot el que veuen” resumeix en deu punts què podem fer per acompanyar-los en l’adquisició i pràctica d’aquests hàbits relacionats amb el consum d’informació.

Com podem evitar que els nostres fills consumeixin informació escombraria? Com podem contribuir a que sàpiguen discernir entre el que és veritat i el que és mentida als mitjans de comunicació? Educadors i famílies no podem fiscalitzar tot el que infants i joves consumeixen en pantalles, però si que podem fomentar hàbits que els ajudin a distingir entre allò que forma part de la batalla pel click dels mitjans i una informació certa, rigorosa i contrastada.

La meitat dels infants d’entre 10 i 11 anys de Barcelona tenen telèfon mòbil. El consum de mitjans i internet suposa una finestra al món de dimensions tan infinites com perilloses que pot desdibuixar la realitat en què vivim. Un simple telèfon mòbil obre la porta als nostres infants a informació rigorosa i verídica, però també a la falsa. Aquesta és una realitat que els educadors, els pares i les mares d’avui no hem conegut en la nostra infantesa i que es converteix en un repte educatiu mundial per als pròxims anys.

A càrrec de Marta Narberhaus és periodista i doctora en Comunicació per la UPF i fa més de 10 anys que investiga temes relacionats amb l’alfabetització mediàtica i informacional i la qualitat informativa dels mitjans de comunicació.