DADES DEL LLIBRE

  • Títol: Bandoola: el gran rescate de los elefantes
  • Autor: William Grill
  • Edició: Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2023
  • ISBN: 9788412570472

Troba’l al catàleg Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2048968~S171

Us agraden els elefants? Sabíeu que es poden ensinistrar per treballar? I heu sentit parlar d’un lloc que es diu Myanmar?

En aquest llibre trobareu totes les respostes i moltes més sobre els elefants indis i també gaudireu amb la història de Bandoola, un elefant molt especial que va viure entre 1897 i 1944.

Un àlbum preciós i il·lustrat d’una manera molt senzilla que ens permet endinsar-nos en la història dels elefants domesticats durant el temps que Myanmar (Birmània) era colònia del Imperi britànic. Elefants fustaires que movien, aixecaven i transportaven grans trocs de teca, conduïts pels seus genets i cuidadors anomenats cornacs. En aquells temps se’ls ensinistrava fent servir la violència per aconseguir domesticar-los. William, un capatàs de la indústria de la fusta, amb un cornac i el seu gran elefant va canviar la manera de fer-ho, creant “l’Escola d’elefants”, un lloc on el foment de la compassió i la creació de vincles emocionals entre cornacs i elefants eren els objectius principals.

Després va venir la Segona Guerra Mundial i en William va posar els més de 1.600 elefants a col·laborar amb les forces aliades, creant la Companyia Elefant i van viure milers d’aventures.

Si voleu saber més coses del que va viure aquesta companyia d’elefants i tot el que van aconseguir, agafeu aquesta gran història!