L’edició del 2022 del Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) a Montcada i Reixac es dedicarà a difondre expressions i frases fetes en diverses llengües que es parlen al municipi. Per tal d’elaborar les activitats i els materials de la commemoració de l’any vinent, es demana la col·laboració de la ciutadania, per tal que enviï dites en la seva llengua. Per fer-ho possible, cal omplir un formulari allotjat a www.montcada.cat, fins al 14 de novembre com a màxim.

L’objectiu del DILM és promoure el multilingüisme i la diversitat cultural i ressaltar la importància de les llengües transmeses de mares a infants, les llengües maternes, com a patrimoni cultural, identitari i d’integració social. Un grup de treball format per diferents departaments municipals, el departament d’Educació de la Generalitat i el Servei Local de Català organitza des del 2018 activitats a Montcada i Reixac amb motiu del DILM.