DADES DEL DOCUMENT

  • Títol: Monte Catano: revista del Museu Municipal “Les Maleses”
  • Publicació: Montcada i Reixac : Museu Municipal Les Maleses, 1998-
  • ISSN: 1138-9451

Troba’l al catàleg Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b1286680~S171*cat

DADES DEL DOCUMENT

  • Títol: Quaderns de Montcada i Reixac
  • Publicació: Montcada i Reixac: Fundació Cultural de Montcada, 2000-

Troba’l al catàleg Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b1286677~S30*cat

Les Biblioteques de Montcada disposem  d’una col·lecció local amb documents que tracten sobre el nostre municipi i documents escrits per autors locals.

Gràcies a la col·lecció local, recollim i conservem materials relatius al municipi des de la vessant històrica, geogràfica, social i cultural.

A Montcada i Reixac comptem amb dues entitats  que realitzen una tasca d’investigació, recopilació i  conservació de la documentació sobre la història local:

Avui us volem recomanar els últims números de revistes publicades per aquestes dues entitats.

El número 23/2024  de la revista de Monte Catano, del Museu Municipal, està dedicat íntegrament a la investigació per recrear el Castell de Montcada, que s’aixecava al cim del Turó durant l’època medieval. Justament enguany es compleix el mil·lenari del primer document que testimonia l’existència del castell.

El número 47/23 de la revista Quaderns de Montcada i Reixac, de la Associacio Cultural de Montcada dedicada una part al centenari Club Deportiu de Montcada, una altra a l’Hostal de Janot Par,  un hostal de Montcada del segle XVI, XVII situat a la plaça de la Església, i una tercera a Ca la Manela, una de les darreres explotacions agrícoles i ramaderes de Montcada i Reixac

Si esteu interessats a conèixer més de a prop la nostra història com a poble, ja ho sabeu, a la biblioteca podeu trobar tota la informació!

Paulina Valiente