Un text fresc, lúcid i brillant sobre el feminisme, la parella i el respecte, narrat en primera persona i adreçat a una parella potencial.

DADES DEL LLIBRE

  • Títol: Todo lo que mi novio debe saber sobre feminismo
  • Autor: Mara Mariño
  • Edició: Barcelona: Grijalbo, 2023
  • ISBN: 9788425365041

Troba’l al catàleg Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2059048~S171*cat

 «Hola, em dic Mara i serem parella en algun moment. He tingut unes quantes relacions (fallides) per la qual cosa he pensat en escriure’t per evitar de nou el desastre …».

Mara mariño

Mara Mariño (@meetingmara) és periodista i activista feminista. Té un discurs directe, càustic i mordaç. A través d’aquest llibre original i divertit, adreçat a dones i homes de totes les edats, desmunta les formes més generalitzades de relacionar-nos, basades en el patriarcat i en proposa de noves, que propiciïn relacions igualitàries i respectuoses.

«Ja siguis aquell futur xicot, que encara va una mica perdut amb això del feminisme, o aquella que espera amb ganes la seva propera relació, en aquestes pàgines et parlaré del sostre de vidre, d’assetjament sexual, de per què ens molesta que ens preguntin si estem «en aquells dies» o per què ens deixen entrar gratis a la discoteca. Spoiler: no és un avantatge, és una trampa. Et convido a reflexionar sobre com ens afecten els cànons de bellesa, per què ens queixem tant que els nostres xicots no sembla que tinguin prou responsabilitat afectiva -en la seva defensa, ningú els ha ensenyat mai com fer-ho-, fins a per què mai (o gairebé mai) has vist el teu pare plorar. Descobriràs que les desigualtats són tantes i tan comunes que ni te les plantejaves perquè les tens normalitzades».

mara mariño

Segur que quan acabis de llegir aquest llibre, descobriràs una d’aquestes persones que fan de la nostra societat un entorn una mica més equitatiu i feliç per a tothom.

Carme Ferrero