Les biblioteques de Montcada ens afegim a la campanya de reciclatge de Labdoo, la plataforma sense ànim de lucre que opera a tot el món per proveir de dispositius electrònics a escoles d’arreu del món. Aquesta col·laboració consisteix en esdevenir un punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per continuar impulsant l’economia circular i afavorir l’educació dels infants més necessitats d’arreu, contribuint així a combatre el canvi climàtic i alhora lluitar contra la bretxa digital.

Els dispositius han de funcionar, tenir un mínim d’1Gb de memòria RAM i disposar del carregador.


Labdoo és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada per catalans, que permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta. Gràcies a la col·laboració de milers de persones de tot el món, la plataforma humanitària Labdoo ha crescut fins a donar suport a més de 2.000 escoles en 142 països, creant 400 hubs operatius repartits pels cinc continents i beneficiant més de 700.000 estudiants arreu del planeta.


Labdoo ha estat reconeguda per la UNESCO com una organització que “ajuda a promocionar els principis, els valors i les pràctiques del desenvolupament sostenible en tots els aspectes de l’educació i l’aprenentatge”. La causa de Labdoo contribueix a l’assoliment de diversos objectius de desenvolupament sostenible, però sobretot la prioritat és afavorir l’accés a l’educació en entorns de pobresa i protegir el planeta del canvi climàtic.