La Ribera és el primer barri de Montcada i Reixac on s’ha posat en marxa el projecte Niu de llibres, una acció que pretén fomentar la lectura. Es tracta d’un punt d’intercanvi de llibres de lliure accés. En concret, n’hi ha dos, un al costat de la parada d’autobús de l’Avinguda de la Ribera i una altra a la plaça, a prop de la zona de jocs.

“Niu de llibre”s és una iniciativa sorgida d’una proposta veïnal i recollida pel Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) de la Ribera. Hi col·laboren les biblioteques de Montcada i Reixac i l’Institut La Ribera. Fa uns dies es va presentar el projecte amb un acte a la plaça de la Ribera que va comptar amb la narració teatralitzada ‘Contes beduins’, a càrrec de la companyia Bufanúvols.

La ciutadania pot agafar els llibres que desitgi i un cop llegits, els haurà de retornar perquè una altra persona en pugui fer ús. El projecte també permet que la gent hi porti llibres; els pot deixar directament al Niu de llibres si no està ple; en cas contrari, es poden deixar al Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10). Els llibres que s’hi deixin han d’estar en bon estat i no s’accepten diccionaris, enciclopèdies, manuals o col·leccions.