El periodista Abrahams Orriols ens presenta el testimoni de la vida de la pastora Marina Vilalta, una dona de gairebé cent anys que encara segueix tenint cura del ramat d’ovelles.

DADES DEL LLIBRE

  • Títol: Una vida a les muntanyes
  • Autor: Abraham Orriols
  • Edició: Barcelona: Ara, 2023
  • ISBN: 9788411730204

Troba’l al catàleg Aladí: https://aladi.diba.cat/record=b2057910~S171*cat

És a Bruguera, un petit poble al peu del Taga, on s’emmarca aquesta història que comença amb els records de la seva infantesa durant la guerra civil espanyola, les dures experiències per sobreviure aquells anys a les zones rurals i el seu creixement enmig de les tasques pròpies de la vida a la muntanya. El que començarà sent l’obligació de seguir els passos traçats per les circumstàncies familiars acaba sent el motor i sentit de la seva vida. Les muntanyes, els animals, l’ofici de pastora, la família en són el suport i la meta.

Llegir la seva història és un buf d’aire fresc en la vida d’un urbanita. És un bany d’una realitat, tantes vegades idealitzada, que ens atrau i espanta alhora per la seva bellesa i esforç que comporta.

Una història emocionant plena de l’alegria d’una vida plena de sentit i amor cap a la pròpia terra.

Chelo Sánchez